allergies

Er allergivenlige produkter effektive..?

Skrevet af Nadia

Vi oplever stadig, at folk kan have en tendens til at tro, at allergivenlige produkter ”mangler” noget, at de ikke er lige så effektive, fordi de er allergivenlige. 

Sådan forholder det sig dog slet ikke…

En ting der er vigtig at have for øje, når man er på udkig efter allergivenlige produkter, er at der ikke er nogle krav til at man kan kalde sit produkt ”allergivenligt”. Altså er allergivenligt i sig selv ingen garanti for et produkt, hvor der er blevet stillet særlige krav til kvalitet og indhold og er altså et prædikat, enhver kan brande sig på.

Vi er stolte over at kunne tilbyde produkter, der er allergi certificerede. Vores mascaraserie er certificeret af Allergy Certified, og resten af vores produkter er certificeret af Asthma Allergy Nordic.

Det gør det ikke nemmere for os som producent, men til gengæld giver det vores kunder en enestående sikkerhed, når de bruger dem.

Hudallergi/kontaktallergi er en allergi, du kan risikere at få, når din hud udsættes for forskellige former for allergifremkaldende stoffer. Risikoen øges ved længere tids kontakt med de allergifremkaldende stoffer som f.eks. parfume og tungmetaller, hvor ofte man bliver disponeret har også stor betydning. En creme bliver på huden og er på den måde en større risiko end en shampoo, hvor størstedelen af produktet skylles ud igen. Derfor kan det give stor mening at prioritere i hvilke af ens hudplejeprodukter, man ønsker, at der skal være parfume og/eller andre allergifremkaldende stoffer.

Tænker du over, at der er tungmetaller i din makeup? 

Mange er nok klar over, at parfume kan være skidt ift. allergi, men færre er bevidste omkring tungmetaller i denne henseende. I makeup forekommer der en høj grad af tungmetaller som f.eks. nikkel.

Nikkel kender mange fra smykkeindustrien, men i lavere grad ift. makeup.

Allergy Certified stiller meget høje krav til hvilken mængde af tungmetaller, de tillader i det endelige produkt, og derfor er der brugt flere rensningsprocessor, end under normale omstændigheder, når vores mascaraer renses for diverse tungmetaller.

Når du vælger produkter, der er certificerede af Allergy Certified, sikrer du dig altså bedst muligt mod de ingredienser der er kendte for at kunne udløse allergi.

I Lavinde Copenhagen ønsker vi at flest muligt kan få glæde af effektive og lækre produkter - helt uden at skade kroppen med unødvendige stoffer. Derfor arbejder vi hele tiden på at udvikle nye produkter i denne kategori og er stolte over at kunne tilbyde en lang række eksklusive produkter til den bevidste kunde, der elsker at forkæle sig selv.

Shop allergicertificerede produkter her