allergies

Løber dine øjne også i vand?

Skrevet af Nadia

Har du oplevet ikke at kunne tåle en mascara? Måske har du fået en allergisk reaktion i form af kløe og rødme, dine øjne svier, eller det kan være, at dine øjne løber i vand, uden du egentlig ved hvorfor. Så er du ikke alene! Jeg vil her i indlægget prøve at belyse en meget vigtig, men lidt glemt årsag til de allergifremkaldende reaktioner – Nemlig den påvirkning tungmetaller kan have i din mascara.

Jeg er ikke allergisk, men mine øjne løber i vand

Ingen krav til tungmetalniveau

Du er højst sandsynlig klar over, at parfume kan lede til hudallergi, men er du bevidst om, at tungmetaller som nikkel, krom og kobolt er i din mascara? Tungmetaller findes bl.a. i de farvepigmenter, man udvinder fra jorden, for at kunne tilføre mascaraen den intense sorte farve.

I Danmark er der som sådan ingen grænse for, hvor meget tungmetalindhold, der må være i en mascara, og det er heller ikke et krav, at det skal angives på produktet.

Alene det, kan gøre det ekstremt svært at vide, hvad det er man i princippet er overfølsom over for.

Eksklusive og allergivenlige mascaraer

For Lavinde Copenhagen har missionen fra start været at kombinere allergivenlige og eksklusive produkter. At kunne præsentere produkter, der indeholder gode og aktive ingredienser, i takt med at de er allergivenlige, så folk der enten har allergi, er gravide eller ammende, eller bare gerne vil mindske risikoen for allergi, vil have mulighed for at kunne bruge dem.

Lidt om hvad vores mascaraer kan

Vores prisvindende BEYOND – Volume & Curl Mascara, har som tidligere nævnt fået en søster – ULTIMATE – Length mascara.

Begge mascaraer er med samme silkebløde formular og indeholder biotinoylkompleks, som er et nærende serum, der hjælper dine vipper til at gro hurtigere.

Derfor skal du vælge Beyond - Volume & Curl Mascara

Hvis du er til voluminøse, intense og lange buede vipper, er det vores BEYOND mascara, du skal kaste dig ud i. Den kurvede børste løfter nemt alle vipperne, hvor du nemt kan skabe et naturligt look, eller du kan bygge din mascara op og dermed opnå et mere dramatisk look. Dens formular indeholder 3 hovedingredienser – Vitamin E, Argan Olie og Biotinoyl, som fælles er med til at styrke og pleje dine vipper samt tilføre ekstra vitaminer og mineraler.

Derudover har vi skabt en mascara med eyelash serum, der er certificeret af Allergy Certified.

Derfor skal du vælge Ultimate - Lenght Mascara

Ønsker du derimod vipper, der har fuld fokus på længde, og som går ind og definerer og adskiller dine vipper, er vores ULTIMATE – Length mascara den rette for dig. Den smalle børste formår at fange alle dine vipper helt inde ved roden, så du nemt opnår den fulde længde. Ligesom BEYOND, kan ULTIMATE også bygges op, om enten du ønsker et naturligt eller intenst look.

Fælles som sin storesøster, BEYOND, indeholder formularen de 3 hovedingredienser – Vitamin E, Argan Olie og Biotinoyl, der er med til at styrke og pleje dine vipper, og tilføre ekstra vitaminer og mineraler. Den er selvfølgelig også med eyelash serum, og certificeret af Allergy Certified.

Sådan kan du vide dig sikker

Allergy Certified har, på baggrund af videnskabelige undersøgelser og dialoger med førende eksperter på dette område, konkluderet at kosmetik med en grænse på 1 ppm (partikel per million) er forsvarligt, når det handler om at beskytte folk mod allergi overfor de tre tungmetaller – nikkel, krom og kobolt.

Er din mascara certificeret af Allergy Certified, kan du altså med god ro i maven vide dig sikker på, at produktet ikke indeholder tungmetaller over det anbefalede niveau.

Makeup & hudallergi

Makeup kan indeholde allergifremkaldende stoffer, som fx

Parfume
Citrus, rose, lavendel og vanilje

Konserveringsmidler
Iodopropynyl butylcarbamate (IPBC) og formaldehyd

Metaller
Nikkel, krom og kobolt

Shop produkter fra artiklen her